|
HostingAbc felhasználói fórum Segíts a többieken
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
nemtudomka
|
Elküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 7:15 am Hozzászólás témája: MySQL adatbázis létrehozása |
|
|
Sziasztok!
Kérek valakit, hogy segítsen nekem.
Hogy tudok MySQL adatbázist létrehozni a HELM-ben |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
resist
|
Elküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 9:58 am Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása |
|
|
| nemtudomka írta: | Sziasztok!
Szerintem egyet alapból kap mindenki.
Amúgy, ha nem így van: Helm/MyDomains/tedomained/MySQL5Database
Itt a Databases résznél kell létrehozni egyet, majd az alatta lévő Users résznél felhasználót hozzárendelni. (Nem elég, ha van adatbázisod, be is kell tudnod lépned oda, ezért párosítsd őket, Users-nél tudod megtenni.) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nemtudomka
|
Elküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 11:40 am Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása |
|
|
| resist írta: | | nemtudomka írta: | Sziasztok!
Szerintem egyet alapból kap mindenki.
Amúgy, ha nem így van: Helm/MyDomains/tedomained/MySQL5Database
Én nem kaptam.
Itt a Databases résznél kell létrehozni egyet, majd az alatta lévő Users résznél felhasználót hozzárendelni. (Nem elég, ha van adatbázisod, be is kell tudnod lépned oda, ezért párosítsd őket, Users-nél tudod megtenni.) |
Ezt, MySQL5Database látnom kellene valahol?
Egyáltalán nem értek hozzá, úgyhogy aki tud segíteni, azt kérem, úgy magyarázza el, mint egy hülyegyereknek. Egy fórumot szeretnék üzemeltetni a weblapomon. Az extrán, alapból volt MySQL és pontosan le volt írva minden lépés.
Itt sajnos elakadtam.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Matheusz
|
Elküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 1:17 pm Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása |
|
|
| nemtudomka írta: |
Egyáltalán nem értek hozzá, úgyhogy aki tud segíteni, azt kérem, úgy magyarázza el, mint egy hülyegyereknek. Egy fórumot szeretnék üzemeltetni a weblapomon. Az extrán, alapból volt MySQL és pontosan le volt írva minden lépés.
Itt sajnos elakadtam.  |
Be kell lépned a HELM-be: http://admin.hostingabc.hu/
Ki kell választanod a MyDomain-t.
Ott kiválasztod a domain neved
És ott lesz a MySQL5
Rámész, hogy ADD
Adsz egy nevet neki
Felveszel ugyanígy egy USERT, a felvételnél hozzáadod az adatbázishoz.
Ezután kész minden, simán be tudod állítani az adatbázist. Az adatbázisszerver címe/hostja: localhost
Az így létrehozott adatbázis az össze aldomain alatt is megy természetesen.
Remélem segítettem, bár eddig én sem használtam még itt adatbázist, de most gyorsan beállítottam egyet, s működött. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nemtudomka
|
Elküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 1:47 pm Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása |
|
|
| Matheusz írta: | | nemtudomka írta: |
Itt sajnos elakadtam.  |
Be kell lépned a HELM-be: http://admin.hostingabc.hu/
Ki kell választanod a MyDomain-t.
Ott kiválasztod a domain neved
És ott lesz a MySQL5
Rámész, hogy ADD
Adsz egy nevet neki
Felveszel ugyanígy egy USERT, a felvételnél hozzáadod az adatbázishoz.
Ezután kész minden, simán be tudod állítani az adatbázist. Az adatbázisszerver címe/hostja: localhost
Az így létrehozott adatbázis az össze aldomain alatt is megy természetesen.
Remélem segítettem, bár eddig én sem használtam még itt adatbázist, de most gyorsan beállítottam egyet, s működött. |
Isten császár vagy!! Nagyon szépen köszönöm! Sikerült!!!!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nemtudomka
|
Elküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 2:41 pm Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása |
|
|
Még egy apró, de lehet, hogy buta kérdés.
Mivel türelmetlen voltam és az extra.hu-n lazán el tudtam készíteni ezt a fórumot, kezd szépen benépesülni. A kérdésem az lenne, van-e mód arra, hogy egy az egybe valahogy a saját domain alatt fusson az is, anélkül, hogy elvesznének az ottani témák, hozzászólások.
Vagyis itt, http://mak-virag.hu/Forum/index.php amit most sikerült elkészítenem. Ha igen, akkor természetesen az újabb kérdés, hogy hogyan.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Matheusz
|
Elküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 3:09 pm Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása |
|
|
| nemtudomka írta: | Még egy apró, de lehet, hogy buta kérdés.
Mivel türelmetlen voltam és az extra.hu-n lazán el tudtam készíteni ezt a fórumot, kezd szépen benépesülni. A kérdésem az lenne, van-e mód arra, hogy egy az egybe valahogy a saját domain alatt fusson az is, anélkül, hogy elvesznének az ottani témák, hozzászólások.
Vagyis itt, http://mak-virag.hu/Forum/index.php amit most sikerült elkészítenem. Ha igen, akkor természetesen az újabb kérdés, hogy hogyan.  |
Teljesen egyszerű a dolog. Extra.hu-n phymyadminon keresztül van export, és kiexportálod a teljes adatbázist. Ezáltal olyan parancsokat kapsz, ami visszatölti az egészet. Sajnos a karakterkódolás miatt saját tapasztaat alapján em fogod tudni visszatölteni az adatbázist úgy, hogy megfelelőek legyenek a betűk, de egy próbát megér.
Én írtam egy olyan kis programot, aminél ha már megvannak az üres adatbzistáblák, akkor egy szöveges mezőbe be kell másolni az exportálás eredményt, és a helyes karakterkészlet megadása után feltölti a teljes adatbázist.
Mivel szerintem kelleni fog Neked ez a dolog, feltettem a http://www.holcam.hu/mysql.zip fájlt. Ott az inc-ben levő mysql.php-ben kell az adatbáziskapcsolatot beállítani. Ha jól llátom, akkor neked majd az index-ansi.php fájl kell, azzal tudod megcsinálni, mert nem utf-8-as kódolású az itteni oldalad.
Tehát a lépések:
Extráról kiexprotálod az adatbázist.
Kiszeded az így levő szövegfájlból az összes olyan sort, ami nem adatbázis parancsos, tehát pl "--"-vel kezdődk, ilyesmi. Elvileg csak CREATE TABLE, meg INSERT INTO maradhat.
Kimásolod az összes CREATE TABLE parancsot, mert azok többsorosak, s ezzel létrehozod az adatbázist itt.
Ekkor már az exportálásból csak annyi marad, hogy minden sor INSERT INTO-s. Na és akkor ezt bemásolod a programomba, és elvileg vissza is van töltve minden.
Viszont ahhpz, hogy minden jó legyen, az extrás fájlokra van szükség, mert ha valaki töltött fel AVATART, akkor az is az Extrán van, s másképp elveszne |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nemtudomka
|
Elküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 6:13 pm Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása |
|
|
Nagyon szépen köszönöm és élni is fogok vele, csak még nekem ezen át kell rágnom magam. Túl tudatlan vagyok az ilyenekhez.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Anima Ludens
|
Elküldve: Szomb. Márc. 14, 2009 8:28 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nekem a következő hibaüzenet jelenik meg, amikor adatbázist akarok létrehozni:
Unable to execute method CreateDB against Service MySQL 5 Service for Domain animaludens.hu as Limit Maximum MYSQL5 Databases has been reached.
Pedig ez lenne az első. Mit szúrok el mégis? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|