Tartalomjegyzék HostingAbc felhasználói fórum
Segíts a többieken

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

MySQL adatbázis létrehozása

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> PHP és MySql
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
nemtudomka

HozzászólásElküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 7:15 am    Hozzászólás témája: MySQL adatbázis létrehozása Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Kérek valakit, hogy segítsen nekem.
Hogy tudok MySQL adatbázist létrehozni a HELM-ben
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
resist

HozzászólásElküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 9:58 am    Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása Hozzászólás az előzmény idézésével

nemtudomka írta:
Sziasztok!

Szerintem egyet alapból kap mindenki.
Amúgy, ha nem így van: Helm/MyDomains/tedomained/MySQL5Database

Itt a Databases résznél kell létrehozni egyet, majd az alatta lévő Users résznél felhasználót hozzárendelni. (Nem elég, ha van adatbázisod, be is kell tudnod lépned oda, ezért párosítsd őket, Users-nél tudod megtenni.)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
nemtudomka

HozzászólásElküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 11:40 am    Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása Hozzászólás az előzmény idézésével

resist írta:
nemtudomka írta:
Sziasztok!

Szerintem egyet alapból kap mindenki.
Amúgy, ha nem így van: Helm/MyDomains/tedomained/MySQL5Database

Én nem kaptam. Sad

Itt a Databases résznél kell létrehozni egyet, majd az alatta lévő Users résznél felhasználót hozzárendelni. (Nem elég, ha van adatbázisod, be is kell tudnod lépned oda, ezért párosítsd őket, Users-nél tudod megtenni.)

Ezt, MySQL5Database látnom kellene valahol?
Egyáltalán nem értek hozzá, úgyhogy aki tud segíteni, azt kérem, úgy magyarázza el, mint egy hülyegyereknek. Egy fórumot szeretnék üzemeltetni a weblapomon. Az extrán, alapból volt MySQL és pontosan le volt írva minden lépés.
Itt sajnos elakadtam. Crying or Very sad
Vissza az elejére
Matheusz

HozzászólásElküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 1:17 pm    Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása Hozzászólás az előzmény idézésével

nemtudomka írta:

Egyáltalán nem értek hozzá, úgyhogy aki tud segíteni, azt kérem, úgy magyarázza el, mint egy hülyegyereknek. Egy fórumot szeretnék üzemeltetni a weblapomon. Az extrán, alapból volt MySQL és pontosan le volt írva minden lépés.

Be kell lépned a HELM-be: http://admin.hostingabc.hu/
Ki kell választanod a MyDomain-t.
Ott kiválasztod a domain neved
És ott lesz a MySQL5
Rámész, hogy ADD
Adsz egy nevet neki
Felveszel ugyanígy egy USERT, a felvételnél hozzáadod az adatbázishoz.

Ezután kész minden, simán be tudod állítani az adatbázist. Az adatbázisszerver címe/hostja: localhost

Az így létrehozott adatbázis az össze aldomain alatt is megy természetesen.

Remélem segítettem, bár eddig én sem használtam még itt adatbázist, de most gyorsan beállítottam egyet, s működött.
Vissza az elejére
nemtudomka

HozzászólásElküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 1:47 pm    Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása Hozzászólás az előzmény idézésével

Matheusz írta:
nemtudomka írta:

Be kell lépned a HELM-be: http://admin.hostingabc.hu/
Ki kell választanod a MyDomain-t.
Ott kiválasztod a domain neved
És ott lesz a MySQL5
Rámész, hogy ADD
Adsz egy nevet neki
Felveszel ugyanígy egy USERT, a felvételnél hozzáadod az adatbázishoz.

Ezután kész minden, simán be tudod állítani az adatbázist. Az adatbázisszerver címe/hostja: localhost

Az így létrehozott adatbázis az össze aldomain alatt is megy természetesen.

Remélem segítettem, bár eddig én sem használtam még itt adatbázist, de most gyorsan beállítottam egyet, s működött.

Isten császár vagy!! Laughing Nagyon szépen köszönöm! Sikerült!!!! Wink
Vissza az elejére
nemtudomka

HozzászólásElküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 2:41 pm    Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása Hozzászólás az előzmény idézésével

Még egy apró, de lehet, hogy buta kérdés. Embarassed
Mivel türelmetlen voltam és az extra.hu-n lazán el tudtam készíteni ezt a fórumot, kezd szépen benépesülni. A kérdésem az lenne, van-e mód arra, hogy egy az egybe valahogy a saját domain alatt fusson az is, anélkül, hogy elvesznének az ottani témák, hozzászólások.
Vagyis itt, http://mak-virag.hu/Forum/index.php amit most sikerült elkészítenem. Ha igen, akkor természetesen az újabb kérdés, hogy hogyan. Rolling Eyes
Vissza az elejére
Matheusz

HozzászólásElküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 3:09 pm    Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása Hozzászólás az előzmény idézésével

nemtudomka írta:
Még egy apró, de lehet, hogy buta kérdés. Embarassed
Mivel türelmetlen voltam és az extra.hu-n lazán el tudtam készíteni ezt a fórumot, kezd szépen benépesülni. A kérdésem az lenne, van-e mód arra, hogy egy az egybe valahogy a saját domain alatt fusson az is, anélkül, hogy elvesznének az ottani témák, hozzászólások.
Vagyis itt, http://mak-virag.hu/Forum/index.php amit most sikerült elkészítenem. Ha igen, akkor természetesen az újabb kérdés, hogy hogyan. Rolling Eyes

Teljesen egyszerű Rolling Eyes a dolog. Extra.hu-n phymyadminon keresztül van export, és kiexportálod a teljes adatbázist. Ezáltal olyan parancsokat kapsz, ami visszatölti az egészet. Sajnos a karakterkódolás miatt saját tapasztaat alapján em fogod tudni visszatölteni az adatbázist úgy, hogy megfelelőek legyenek a betűk, de egy próbát megér.

Én írtam egy olyan kis programot, aminél ha már megvannak az üres adatbzistáblák, akkor egy szöveges mezőbe be kell másolni az exportálás eredményt, és a helyes karakterkészlet megadása után feltölti a teljes adatbázist.

Mivel szerintem kelleni fog Neked ez a dolog, feltettem a http://www.holcam.hu/mysql.zip fájlt. Ott az inc-ben levő mysql.php-ben kell az adatbáziskapcsolatot beállítani. Ha jól llátom, akkor neked majd az index-ansi.php fájl kell, azzal tudod megcsinálni, mert nem utf-8-as kódolású az itteni oldalad.

Tehát a lépések: Very Happy
Extráról kiexprotálod az adatbázist.
Kiszeded az így levő szövegfájlból az összes olyan sort, ami nem adatbázis parancsos, tehát pl "--"-vel kezdődk, ilyesmi. Elvileg csak CREATE TABLE, meg INSERT INTO maradhat.

Kimásolod az összes CREATE TABLE parancsot, mert azok többsorosak, s ezzel létrehozod az adatbázist itt.
Ekkor már az exportálásból csak annyi marad, hogy minden sor INSERT INTO-s. Na és akkor ezt bemásolod a programomba, és elvileg vissza is van töltve minden.

Viszont ahhpz, hogy minden jó legyen, az extrás fájlokra van szükség, mert ha valaki töltött fel AVATART, akkor az is az Extrán van, s másképp elveszne
Vissza az elejére
nemtudomka

HozzászólásElküldve: Szomb. Máj. 31, 2008 6:13 pm    Hozzászólás témája: Re: MySQL adatbázis létrehozása Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyon szépen köszönöm és élni is fogok vele, csak még nekem ezen át kell rágnom magam. Túl tudatlan vagyok az ilyenekhez. Embarassed
Vissza az elejére
Anima Ludens

HozzászólásElküldve: Szomb. Márc. 14, 2009 8:28 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekem a következő hibaüzenet jelenik meg, amikor adatbázist akarok létrehozni:

Unable to execute method CreateDB against Service MySQL 5 Service for Domain animaludens.hu as Limit Maximum MYSQL5 Databases has been reached.

Pedig ez lenne az első. Mit szúrok el mégis?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> PHP és MySql Időzóna: (GMT +2 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.